Obiady

Jadłospis na bieżący tydzień

Data Jadłospis
18 11 2019

ZUPA GROCHOWA (groch, kiełkasa śląska, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, mąka pszenna) 250 ml (GLU, SEL, GOR)

pieczeń rzymska (łopatka wieprzowa, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy) 100 g (GLU, JAJ) SOS PIECZENIOWY (sos sojowy, sos pieczeniow y) 50 g

kasza jęczmienna 200 g (GLU) BURACZKI TARTE (buraki, cukier, ocet, olej) 100 g

kompot owocowy (wiśnia, porzeczka) 200 g
19 11 2019

ZUPA OGÓRKOWA Z RYŻEM JARSKA, ZABIELANA (ogórek kiszony, ziemniak, marchew, seler, pietruszka, m. pszenna, ryż, mleko 2 %) 250 ml (GLU, MLE, SEL) kiełbasa zwyczajna 80 g (GOR) chleb mieszany 60 g (GLU)

BUDYŃ JAGLANY Z CYNAMONYM JABŁKIEM (kasza jaglana, mleko 2 %, jabłko, cytryna, cynamon) 200 g (MLE)

kompot owocowy (wiśnia, porzeczka) 200 g
20 11 2019

ZUPA BROKUŁOWA JARSKA, Z RYŻEM (brokuły, marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, ryż, mąka pszenna) 250 ml (GLU, SEL)

ROLADA DROBIOWE ZE SZPINAKIEM I SEREM TYPU FETA (filet kurczak, jaja, ser fa vita, szpinak mrożony) 100 g (JAJ, MLE) sos śmietanowy 50 g (GLU, MLE) ziemniaki gotowane 200 g

SURÓWKA: MARCHEW Z JABŁKIEM  (marchew, jabłko, olej rzepakowy) 100 g

kompot owocowy (wiśnia, porzeczka) 200 g
21 11 2019

ZUPA PARZYCHA JARSKA ZABIELANA (kapusta biała, włoszczyzna, śmietana 36 %, ziemiaki, mąka pszenna) 250 ml (GLU, MLE, SEL) kiełbasa zwyczajna 80 g (GOR) chleb mieszany 60 g (GLU)

MAKARON Z SOCZEWICĄ I SZPINAKIEM (makaron z pszenicy durum, soczewica, szpinak, cebula, czosnek, olej) 250 g (GLU)

kompot owocowy (wiśnia, porzeczka) 200 g
22 11 2019

ZUPA PIECZARKOWA JARSKA (pieczarki, seler, marchew, ziemniaki, pietruszka, mąka pszenna) 250 ml (GLU, SEL)

PULPETY Z MIRUNY (miruna, jajo, koper św., bułka tarta) 100 g (GLU, JAJ, RYB) ziemniaki gotowane 200 g SURÓWKA: KAPUSTA KISZONA 100 g

kompot owocowy (wiśnia, porzeczka) 200 g

Oznaczenia alergenów

GLU - Zboża zawierające gluten,
SKR - Skorupiaki i pochodne,
JAJ - Jaja i pochodne,
RYB - Ryby i pochodne,
OZI - Orzechy ziemne i pochodne,
SOJ - Soja i pochodne,
MLE - Mleko i pochodne,
ORZ - Orzechy,
SEL - Seler i pochodne,
GOR - Gorczyca i produkty pochodne,
SEZ - Nasiona sezamu i pochodne,
S02 - Dwutlenek siarki / siarczyny,
ŁUB - Łubin i produkty pochodne,
MCK - Mięczaki i pochodne,

Źródło: Fundacja Pro Omnis ul. Rupniewskiego 11, 85-796, Bydgoszcz


Szanowni Rodzice,
Informuję, że mogą wykupić Państwo obiady dla swojego dziecka – możliwe opcje:
I. zupa – 2,45zł;
II. drugie danie – 4,50zł;
III. zupa + drugie danie – 6,95zł.

Posiłki przygotowuje firma cateringowa:
Fundacja Pro Omnis
ul. Jerzego Rupniewskiego 11
85-796 Bydgoszcz

W miesiącu listopadzie można wykupić obiady od dnia 4.11.2019 do 29.11.2019 (19 posiłków bez dni 1 i 11.11). Potwierdzenie płatności proszę przesłać na maila szkoły lub dostarczyć do stołówki szkolnej DO DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2019r. (piątek).
Odpłatność za wyżywienie możliwa jest tylko PRZELEWEM na konto bankowe o numerze:

92 2030 0045 1110 0000 0426 2860 (BGŻ PNB Paribas)
w tytule: NAZWA SZKOŁY, IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, MIESIĄC, WYBRANA OPCJA.

Ponadto przypominam o terminowym regulowaniu należności za herbatę.

Z poważaniem,
Maria Woźniak.

Do wakacji jeszcze:



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player