Obiady

Jadłospis na bieżący tydzień

22 - 26 lutego 2021r.

Poniedziałek

ZUPA PARZYCHA JARSKA ZABIELANA (kapusta biała, włoszczyzna, śmietana 36%, ziemiaki, mąka pszenna) 300 ml (GLU, MLE, SEL)

GULASZ Z ŁOPATKI WIEPRZ. W SOSIE PIECZENIOWYM (łopatka wieprz, mąka pszenna) 150 g (GLU) ZIEMNIAKI GOTOWANE 200 g SURÓWKA: PEKINKA Z KUKURYDZĄ I JOGURTEM (k. pekińska, kukurydza, jogurt nat., koper) 100 g (MLE)

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml


Wtorek

ZUPA CUKINIOWA JARSKA ZABIELANA (cukinia, seler, pietruszka korzeń, marchew, ziemniaki, śmietana 36%, mąka pszenna) 300 ml (GLU, MLE, SEL)

ROLADA DROBIOWA W SOSIE WŁASNYM (filet z kurczaka, mąka pszenna, olej rzepakowy) 150 g (GLU) ZIEMNIAKI GOTOWANE 200 g SURÓWKA: KAPUSTA BIAŁA Z KOPERKIEM (kapusta biała, koperek, olej rzepakowy) 100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml


Środa

ZUPA GROCHOWA JARSKA (groch, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka) 300 ml (MLE, SEL)

PIECZEŃ RZYMSKA (łopatka wieprzowa, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy) 100 g (GLU, JAJ) SOS KOPERKOWY (koper, mąka) 50 g (GLU) ZIEMNIAKI GOTOWANE 200 g SURÓWKA: MARCHEW Z JABŁKIEM  (marchew, jabłko, olej rzepakowy) 100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml


Czwartek

ZUPA ZIEMNIACZANA JARSKA ZABIELANA (ziemniaki, seler, pietruszka, marchew, mąka pszenna, śmiet. 36%) 300 g (GLU, MLE, SEL)

MAKARON ŚWIDERKI (pszenica durum) 200 g (GLU) MIELONE Z ŁOPATKI W SOSIE POMIDOROWYM (wieprzowina łopatka, pomidory, sól, oregano, olej) 150 g (SEL)

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml


Piątek

ZUPA ŻUREK JARSKI (ziemniaki, marchew, mąka pszenna, natka św., pietruszka, żurek kujawski) 300 ml (GLU)

ZIEMNIAKI GOTOWANE 200 g DORSZ PIECZONY (filet z dorsza, olej rzepakowy, przyprawy) 100 g (RYB) SOS POROWO-PIECZARKOWY 50 g SURÓWKA: OGÓREK KISZONY KROJONY Z KOPERKIEM (ogórek kiszony, koperek, olej) 100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml


Oznaczenia alergenów:

GLU - Zboża zawierające gluten,

SKR - Skorupiaki i pochodne,

JAJ - Jaja i pochodne,

RYB - Ryby i pochodne,

OZI - Orzechy ziemne i pochodne,

SOJ - Soja i pochodne,

MLE - Mleko i pochodne,

ORZ - Orzechy,

SEL - Seler i pochodne,

GOR - Gorczyca i produkty pochodne,

SEZ - Nasiona sezamu i pochodne,

S02 - Dwutlenek siarki / siarczyny,

ŁUB - Łubin i produkty pochodne,

MCK - Mięczaki i pochodne,


Szanowni Rodzice,

Do środy 24.02.2021r. można wykupić obiady dla swojego dziecka na miesiąc marzec.

Koszt dwudaniowego obiadu w tym roku szkolnym wynosi 7,79 zł. (nie ma możliwości wykupienia tylko jednego dania)

Rodzice, którzy zdecydują się na zakup obiadu dla swojego dziecka proszeni są o wpłatę za 23 dni marca w  kwocie 179,17zł. i przesłanie potwierdzenia na e-mail szkoły do środy (24.02.2021r) do godz. 10:00.


Rodzice, którzy mają nadpłaty za ubiegłe miesiące, mogą kontaktować się z P. Anną Kuzman - 692190030 z księgowości firmy PROOMNIS
w godz. 10:00-14:00


 

Odpłatność za wyżywienie możliwa jest tylko PRZELEWEM na konto bankowe o numerze:
92 2030 0045 1110 0000 0426 2860 (BGŻ PNB Paribas)
w tytule: NAZWA SZKOŁY, IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASA, MIESIĄC


Posiłki przygotowuje firma cateringowa:
Fundacja Pro Omnis
ul. Jerzego Rupniewskiego 11
85-796 Bydgoszcz.

 

Do wakacji jeszcze:



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player