Jadłospis na bieżący tydzień

25 - 29 października 2021r.

Poniedziałek

ZUPA BARSZCZ UKRAIŃSKI JARSKI, ZABIELANY (buraki, fasola, ziemniaki, kapusta biała, marchew, seler, m. pszenna, śmiet30%,masło)  300 ml

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI (mąka pszenna, truskawki, olej rzepakowy, cukier, błonnik, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana)  350 g JOGURT NATURALNY (mleko, kultury bakterii)  50 ml

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka)  200 ml


Wtorek

ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW JARSKA ZABIELANA  (ziemniak, seler, kalafior, m.pszenna, śmietanka 30%,masło)  300 ml

GOŁĄBKI INACZEJ (mięso mielone wieprzowe, ryż, kapusta pekińska, jaja, panko) 100 g SOS POMIDOROWY (koncentrat pom., mąka pszenna)  50 g ZIEMNIAKI GOTOWANE  200 g

SURÓWKA: MARCHEWKA TARTA  100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka)  200 ml


Środa

ZUPA OGÓRKOWA JARSKA, ZABIELANA (ogórek kiszony, ziemniak, marchew, seler, pietruszka, m. pszenna, śmietanka 30%,masło)  300 ml

NUGGETSY (pierś kurczaka, płatki kukurydziane, mąka, jajko, mleko, olej)  100 g ZIEMNIAKI GOTOWANE  200 g

SURÓWKA: KAPUSTA CZERWONA Z MARCHEWKĄ (kapusta czerwona, marchew, pietruszka natka, olej rzepakowy)  100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka)  200 ml


Czwartek

ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM (mięso drobiowe, marchew, seler, por, makaron z mąki durm)  300 ml

GULASZ Z ŁOPATKI WIEPRZ. W SOSIE WŁASNYM (bezglutenowy)  150 g KASZA JĘCZMIENNA  200 g

SURÓWKA: OGÓREK KISZONY KROJONY Z KOPERKIEM (ogórek kiszony, koperek, olej)  100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka)  200 ml


Piątek

ZUPA JARZYNOWA JARSKA ZABIELANA (ziemniaki, pietruszka, marchew, brokuł, kalafior, mąka pszenna, śmietanka30%,masło)  300 ml

RYBA PANIEROWANA SMAŻONA (tilapia, bułka tarta, jajko, mleko, olej)  100 g ZIEMNIAKI GOTOWANE  200 g

SURÓWKA: PEKINKA Z KUKURYDZĄ (k. pekińska, kukurydza, koper, olej rzepakowy)  100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka)  200 ml


Oznaczenia alergenów:

GLU - Zboża zawierające gluten,

SKR - Skorupiaki i pochodne,

JAJ - Jaja i pochodne,

RYB - Ryby i pochodne,

OZI - Orzechy ziemne i pochodne,

SOJ - Soja i pochodne,

MLE - Mleko i pochodne,

ORZ - Orzechy,

SEL - Seler i pochodne,

GOR - Gorczyca i produkty pochodne,

SEZ - Nasiona sezamu i pochodne,

S02 - Dwutlenek siarki / siarczyny,

ŁUB - Łubin i produkty pochodne,

MCK - Mięczaki i pochodne,


Szanowni Rodzice,


Do wtorku 27.10.2021r. można wykupić obiady dla swojego dziecka na miesiąc listopad.

Koszt dwudaniowego obiadu w tym roku szkolnym wynosi 7,79 zł. (nie ma możliwości wykupienia tylko jednego dania)

Rodzice, którzy zdecydują się na zakup obiadu dla swojego dziecka proszeni są o wpłatę za 20 dni listopada
(bez 1 i 11 listopada) w kwocie 155,80 zł. i przesłanie potwierdzenia na e-mail szkoły do środy (27.10.2021r.)
do godz. 10:00.

Rodzice, którzy mają nadpłaty za ubiegłe miesiące, mogą kontaktować się z P. Anną Kuzman - 692190030 z księgowości firmy PROOMNIS w godz. 10:00 - 14:00


Posiłki przygotowuje firma cateringowa:
Fundacja Pro Omnis
ul. Jerzego Rupniewskiego 11
85-796 Bydgoszcz.

Ponadto pragnę poinformować, że w szkole dla klas 1-3 i dzieci z oddziałów przedszkolnych można również wykupić herbatę.
Odpłatność za cały miesiąc wynosi 6 zł (płatne do 10 dnia każdego miesiąca), pieniądze można wpłacać u wychowawców lub w stołówce szkolnej u P. Marioli