Obiady

Jadłospis na bieżący tydzień

21 - 25 września 2020r.

Poniedziałek

ZUPA KREM MARCHWIOWA JARSKA (marchew, seler, pietruszka, ziemniak, m. pszenna, kasza manna) 300 ml (GLU, SEL)

RYŻ ugotowany 200 g, MUS JABŁKOWY (jabłka, sok z cytryny) 100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml

Wtorek

ZUPA KRUPNIK JAGLANY JARSKI (kasza jaglana, ziemniaki, seler, pietruszka, marchew) 300 ml (SEL)

KOTLET SCHABOWY (schab wieprzowy, mąka, bułka tarta, jajo, olej) 100 g (GLU, JAJ), ZIEMNIAKI GOTOWANE 200 g

SURÓWKA: KAPUSTA BIAŁA Z KOPERKIEM (kapusta biała, koperek, olej rzepakowy) 100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml

Środa

ZUPA ZIEMNIACZANA JARSKA ZABIELANA (ziemniaki, seler, pietruszka, marchew, mąka pszenna, śmiet. 36%) 300 g (GLU, MLE, SEL)

MIELONE Z ŁOPATKI W SOSIE POMIDOROWYM (wieprzowina łopatka, pomidory, sól, mąka pszenna, oregano, olej) 150 g (GLU, SEL)

MAKARON ŚWIDERKI (pszenica durum) 200 g (GLU)

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml

Czwartek

ZUPA OGÓRKOWA JARSKA, ZABIELANA (ogórek kiszony, ziemniak, marchew, seler, pietruszka, m. pszenna, mleko 2%) 300 ml (GLU, MLE, SEL)

GULASZ DROBIOWY Z WARZYWAMI (pierś kurczaka, mąka pszenna, seler, pietruszka, marchew) 150 g (GLU, SEL), KASZA JĘCZMIENNA 200 g (GLU)

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml

Piątek

ZUPA RYBNA (dorsz, miruna, marchew, seler, por, ziemniaki, pietruszka, konc. pomid.) 300 ml (GLU, RYB, SEL)

MAKARON MUSZELKA (pszenica durum) 200 g (GLU), SOS ŚMIETANOWY Z BROKUŁEM (brokuły, śmietana, mąka pszenna, cebula) 150 g (GLU, MLE)

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml


Oznaczenia alergenów:

GLU - Zboża zawierające gluten,

SKR - Skorupiaki i pochodne,

JAJ - Jaja i pochodne,

RYB - Ryby i pochodne,

OZI - Orzechy ziemne i pochodne,

SOJ - Soja i pochodne,

MLE - Mleko i pochodne,

ORZ - Orzechy,

SEL - Seler i pochodne,

GOR - Gorczyca i produkty pochodne,

SEZ - Nasiona sezamu i pochodne,

S02 - Dwutlenek siarki / siarczyny,

ŁUB - Łubin i produkty pochodne,

MCK - Mięczaki i pochodne,


Mogą Państwo wykupić obiady dla swojego dziecka

zupa + drugie danie – 7,49 zł.

Posiłki przygotowuje firma cateringowa:
Fundacja Pro Omnis
ul. Jerzego Rupniewskiego 11
85-796 Bydgoszcz.

 


Odpłatność za wyżywienie możliwa jest tylko PRZELEWEM na konto bankowe o numerze:
92 2030 0045 1110 0000 0426 2860 (BGŻ PNB Paribas)
w tytule: NAZWA SZKOŁY, IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, MIESIĄC

Do wakacji jeszcze:



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player