Obiady
Jadłospis na bieżący tydzień
22 - 26 lutego 2021r.
Poniedziałek
ZUPA PARZYCHA JARSKA ZABIELANA (kapusta biała, włoszczyzna, śmietana 36%, ziemiaki, mąka pszenna) 300 ml (GLU, MLE, SEL)
GULASZ Z ŁOPATKI WIEPRZ. W SOSIE PIECZENIOWYM (łopatka wieprz, mąka pszenna) 150 g (GLU) ZIEMNIAKI GOTOWANE 200 g SURÓWKA: PEKINKA Z KUKURYDZĄ I JOGURTEM (k. pekińska, kukurydza, jogurt nat., koper) 100 g (MLE)
KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml
Wtorek
ZUPA CUKINIOWA JARSKA ZABIELANA (cukinia, seler, pietruszka korzeń, marchew, ziemniaki, śmietana 36%, mąka pszenna) 300 ml (GLU, MLE, SEL)
ROLADA DROBIOWA W SOSIE WŁASNYM (filet z kurczaka, mąka pszenna, olej rzepakowy) 150 g (GLU) ZIEMNIAKI GOTOWANE 200 g SURÓWKA: KAPUSTA BIAŁA Z KOPERKIEM (kapusta biała, koperek, olej rzepakowy) 100 g
KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml
Środa
ZUPA GROCHOWA JARSKA (groch, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka) 300 ml (MLE, SEL)
PIECZEŃ RZYMSKA (łopatka wieprzowa, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy) 100 g (GLU, JAJ) SOS KOPERKOWY (koper, mąka) 50 g (GLU) ZIEMNIAKI GOTOWANE 200 g SURÓWKA: MARCHEW Z JABŁKIEM (marchew, jabłko, olej rzepakowy) 100 g
KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml
Czwartek
ZUPA ZIEMNIACZANA JARSKA ZABIELANA (ziemniaki, seler, pietruszka, marchew, mąka pszenna, śmiet. 36%) 300 g (GLU, MLE, SEL)
MAKARON ŚWIDERKI (pszenica durum) 200 g (GLU) MIELONE Z ŁOPATKI W SOSIE POMIDOROWYM (wieprzowina łopatka, pomidory, sól, oregano, olej) 150 g (SEL)
KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml
Piątek
ZUPA ŻUREK JARSKI (ziemniaki, marchew, mąka pszenna, natka św., pietruszka, żurek kujawski) 300 ml (GLU)
ZIEMNIAKI GOTOWANE 200 g DORSZ PIECZONY (filet z dorsza, olej rzepakowy, przyprawy) 100 g (RYB) SOS POROWO-PIECZARKOWY 50 g SURÓWKA: OGÓREK KISZONY KROJONY Z KOPERKIEM (ogórek kiszony, koperek, olej) 100 g
KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml
Oznaczenia alergenów:
GLU - Zboża zawierające gluten,
SKR - Skorupiaki i pochodne,
JAJ - Jaja i pochodne,
RYB - Ryby i pochodne,
OZI - Orzechy ziemne i pochodne,
SOJ - Soja i pochodne,
MLE - Mleko i pochodne,
ORZ - Orzechy,
SEL - Seler i pochodne,
GOR - Gorczyca i produkty pochodne,
SEZ - Nasiona sezamu i pochodne,
S02 - Dwutlenek siarki / siarczyny,
ŁUB - Łubin i produkty pochodne,
MCK - Mięczaki i pochodne,
Szanowni Rodzice,
Do środy 24.02.2021r. można wykupić obiady dla swojego dziecka na miesiąc marzec.
Koszt dwudaniowego obiadu w tym roku szkolnym wynosi 7,79 zł. (nie ma możliwości wykupienia tylko jednego dania)
Rodzice, którzy zdecydują się na zakup obiadu dla swojego dziecka proszeni są o wpłatę za 23 dni marca w kwocie 179,17zł. i przesłanie potwierdzenia na e-mail szkoły do środy (24.02.2021r) do godz. 10:00.
Rodzice, którzy mają nadpłaty za ubiegłe miesiące, mogą kontaktować się z P. Anną Kuzman - 692190030 z księgowości firmy PROOMNIS
w godz. 10:00-14:00
Odpłatność za wyżywienie możliwa jest tylko PRZELEWEM na konto bankowe o numerze:
92 2030 0045 1110 0000 0426 2860 (BGŻ PNB Paribas)
w tytule: NAZWA SZKOŁY, IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASA, MIESIĄC
Posiłki przygotowuje firma cateringowa:
Fundacja Pro Omnis
ul. Jerzego Rupniewskiego 11
85-796 Bydgoszcz.