Obiady

Jadłospis na bieżący tydzień

2 - 6 listopada 2020r.

Poniedziałek

ZUPA BROKUŁOWA JARSKA ZABIELANA Z K.KUKURYDZIANĄ (brokuł, marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, k. kukurydz, śmietana 36%) 300 ml (MLE, SEL)

PIEROGI Z TRUSKAWKAMI (mąka pszenna, truskawki, olej rzepakowy, cukier, błonnik, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana) 250 g (GLU, JAJ) JOGURT NATURALNY (mleko, kultury bakterii) 50 g (MLE)

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml


Wtorek

ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM (mięso drobiowe, marchew, seler, por, makaron z mąki durm) 300 ml (GLU)

ZIEMNIAKI GOTOWANE 200 g ROLADA DROBIOWA W SOSIE WŁASNYM (filet z kurczaka, mąka pszenna, olej rzepakowy) 150 g (GLU)

SURÓWKA: KAPUSTA BIAŁA Z KOPERKIEM (kapusta biała, koperek, olej rzepakowy) 100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml


Środa

ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM JARSKA, ZABIELANA (seler, pietruszka, marchew, konc. pomid., ryż, mleko 2%) 300 ml (GLU, MLE, SEL)

KASZA JĘCZMIENNA 200 g (GLU) GULASZ WIEPRZOWY W SOSIE PIECZENIOWYM (łopatka wieprzowa, mąka pszenna) 150 g (GLU)

SURÓWKA: MARCHEW Z JABŁKIEM (marchew, jabłko, olej rzepakowy) 100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml


Czwartek

ZUPA ZIEMNIACZANA JARSKA ZABIELANA (ziemniaki, seler, pietruszka, marchew, mąka pszenna, śmiet. 36%) 300 g (GLU, MLE, SEL)

MAKARON ŚWIDERKI (pszenica durum) 200 g (GLU) MIELONE Z ŁOPATKI W SOSIE POMIDOROWYM (wieprzowina łopatka, pomidory, sól, mąka pszenna, oregano, olej) 150 g (GLU, SEL)

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml


Piątek

ZUPA ŻUREK JARSKI (ziemniaki, marchew, mąka pszenna, natka św., pietruszka, żurek kujawski) 300 ml (GLU)

DORSZ PANIEROWANY SMAŻONY 100 g (GLU, JAJ, RYB) ZIEMNIAKI GOTOWANE 200 g SOS POROWO-PIECZARKOWY 50 g

SURÓWKA: OGÓREK KISZONY KROJONY Z CEBULĄ 100 g

KOMPOT OWOCOWY (wiśnia, jabłka, porzeczka) 200 ml


Oznaczenia alergenów:

GLU - Zboża zawierające gluten,

SKR - Skorupiaki i pochodne,

JAJ - Jaja i pochodne,

RYB - Ryby i pochodne,

OZI - Orzechy ziemne i pochodne,

SOJ - Soja i pochodne,

MLE - Mleko i pochodne,

ORZ - Orzechy,

SEL - Seler i pochodne,

GOR - Gorczyca i produkty pochodne,

SEZ - Nasiona sezamu i pochodne,

S02 - Dwutlenek siarki / siarczyny,

ŁUB - Łubin i produkty pochodne,

MCK - Mięczaki i pochodne,


Szanowni Rodzice,
w miesiącu październiku można wykupić obiady od dnia 1.10.2020r. do 30.10.2020r. (20 obiadów bez dni 14 i 16.10.20r.). Cena obiadu – 7,49 zł, kwota za październik wynosi 149,80zł.
Potwierdzenie płatności proszę przesłać na maila szkoły lub dostarczyć do stołówki szkolnej DO DNIA 28 WRZESNIA 2020r. (PONIEDZIAŁEK).

Odpłatność za wyżywienie możliwa jest tylko PRZELEWEM na konto bankowe o numerze:
92 2030 0045 1110 0000 0426 2860 (BGŻ PNB Paribas)
w tytule: NAZWA SZKOŁY, IMIĘ I NAZWISKO DZIECKA, KLASA, MIESIĄC


Posiłki przygotowuje firma cateringowa:
Fundacja Pro Omnis
ul. Jerzego Rupniewskiego 11
85-796 Bydgoszcz.

 

Do wakacji jeszcze:



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player